Eğlence

Google Spotlight Hikayeleri’ni YouTube’a getiriyor

Google-spotlight-hikayeleri-300515

Google, Spotlight Hikayeleri programının kapsamını I/O 2015 ile birlikte biraz daha genişletti. Programı Motorola telefonların ve Android ekosisteminin içinden çıkaran şirket, program çerçevesinde hazırlanan videoların YouTube’a da geleceğini açıkladı. Spotlight Hikayeleri kapsamında hazırlanan ilk kısa filmler sanal gerçeklik ve animasyonu bir araya getirmişti. Google, proje kapsamında ünlü animasyon sanatçıları ve yönetmenlerle de işbirliğine gitmişti.

Google, Spotlight Hikayeleri’nde akıllı telefon ekranının sanal bir vizör işlevi görmesini ve kullanıcıların ekranı döndürdükçe 360 derecelik bir çevrenin içinde olduklarını hissetmelerini istiyor. Deneyimi kuvvetlendirecek ses desteğini basit bir kulaklıkla sağlamak mümkün oluyor.

Spotlight Hikayeleri’ni iOS’e de taşıyacağını açıklayan Google, videoların YouTube’un mobil uygulamasına yaz mevsimi içinde ekleneceğini belirtti. Spotlight Hikayeleri’nin YouTube’a eklenmesiyle birlikte sarmalayıcı video deneyimini çok daha fazla kişinin yaşaması mümkün hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER