Eğlence

Google’ın üç boyutlu Spotlight Hikayeleri iPhone ve iPad’de

google-spotlight-hikayeleri-ios-240715

Google, telefonların ve tabletlerin hikaye anlatıcılığında kullanılması konusunda bir süredir çeşitli testler yürütüyor. Şirket şimdi de testlerini Android’den iOS’e taşıyor. iPhone ve iPad’e taşınan Google’ın üç boyutlu Spotlight hikayeleri, kullanıcılara dört adet deneysel kısa film ve animasyon sunuyor.

Animasyon dünyasının efsane isimlerinden Glen Keane’in imzasını taşıyan kısa animasyon Duet ile Hızlı ve Öfkeli serisinde de yönetmenlik yapan Justin Lin’in çektiği kısa film Help, Spotlight Hikayeleri’yle iOS’e taşınan içerikler arasında yer alıyor.

Söz konusu kısa filmlerde kullanıcılar kameranın görüş açısıyla kısıtlı kalmak yerine, etraflarında olup biteni inceleyebiliyor. Google, Spotlight Hikayeleri’yle anlatıcılık konusunda yeni yöntemleri test ediyor. Girişim henüz oldukça temel seviyede olsa da, Google gibi bir şirketin bu girişimi başlatması oldukça büyük önem taşıyor.

Spotlight Hikayeleri’nin sinemacılara filmlerini daha interaktif hâle getirmeleri için ilham vermesi amaçlanıyor. Google, Spotlight Hikayeleri uygulamasını ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Android için yayınlamıştı. Google, Spotlight Hikayeleri kapsamında hazırlanan kısa film ve animasyonları YouTube’da da yayınlamayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER