Teknoloji

Video: Google Spot ile Andy Rubin’in köpeği karşı karşıya

google spot robot

Google’ın Spot ve Alpha Dog robotlarının ABD ordusu tarafından henüz aktif kullanıma uygun görülmemesi, robotların “atıl” olarak nitelendirilebilecek bir pozisyona düşmesine neden olmuştu. Şirket, bu süreçte Spot’un neler yapabileceğini göstermek adına çeşitli deneyler gerçekleştirmeyi ihmal etmiyor.

Spot ile Android’in kurucusu ve Playground Global’ın patronu Andy Rubin’in Terrier cinsi köpeği Alex ile karşı karşıya getiren şirket, bu buluşmanın videosunu paylaştı. Videoda robotun varlığını kendisine yönelik bir tehdit olarak gören Alex, oldukça yüksek sesle havlarken görülüyor.

Google Spot şu anda askeri amaçla kullanılamıyor. Boston Dynamics’in robottan gelecekte nasıl faydalanacağı şu an için bilinmiyor. Spot’un askeri ortamda keşif amacıyla kullanılabileceği belirtilse de, robotun mevcut konfigürasyonu keşif için gerekli konfigürasyonu barındırmıyor. Askeri yetkililer de bunun robottan faydalanılmasını engelleyecek önemli bir sorun olduğunu dile getiriyor.

Google, geçtiğimiz hafta yine Boston Dynamics tarafından geliştirilen yeni nesil Atlas robotun yeteneklerini de gözler önüne sermişti.

İLGİLİ HABERLER