Manşetler

Google Sparrow iOS ve OS X e-posta uygulamalarının geliştiricisini bünyesine kattı

Sparrow adlı popüler iOS ve Mac e-posta uygulaması Google tarafından satın alındı. iPhone ve OS X uygulamalarını geliştiren ekip bundan böyle Google’ın Gmail departmanı altında çalışmalarını sürdürecek. Sparrow ekibi insanların nasıl iletişim kurduğuyla çok yakından ilgilendiklerini, en sezgisel ve memnun edici e-posta deneyimini sağlamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ve bundan böyle daha büyük bir vizyonu başarmak için Gmail ekibine katıldıklarını kaydetti.

Sparrow ekibinin “daha büyük bir vizyon” ile neyi kastettiğini kestirmek güç, ancak görünen o ki Gmail’in iOS ve Android uygulamaları daha da iyi hâle gelecek. Bu arada Gmail’in OS X ve Windows uygulamalarının yayınlanması da söz konusu olabilir. Her şey Google’ın web tabanlı e-posta servisi için çizdiği yola göre şekillenecek. Sparrow bir yandan Google’da yenilikler için çalışmaya devam edecekken bir yandan da Sparrow uygulamasını açık tutmayı sürdürecek. Mevcut kullanıcılara destek verilmeye devam edilecek, kritik sorunlar için yama niteliğinde güncellemeler çıkarılacak. Ne var ki, Sparrow’a yeni özelliklerin kazandırılması amacıyla güncellemeler yapılmayacak. Anlayacağınız, Sparrow şu an varolduğu şekilde yaşamaya devam edecek.

Sparrow’un özellikle iPhone uygulaması kullanıcılar arasında büyük bir ilgi gördü. Apple’ın akıllı telefonundaki doğal e-posta uygulamasından memnun olmayanlar alternatif olarak Sparrow’a yöneldi. Tabii ki, bu uygulamanın iOS’in itme servislerine erişimde sorun yaşaması kullanıcı deneyimini de etkilemedi değil. Ancak Sparrow’un sunduğu olanaklar nedeniyle bu sorunu gözardı eden de çok olmuştur.

Google’ın Sparrow için ne kadar ödediği tam olarak netleşmiş olmasa da, 25 milyon dolara yakın bir paranın Google’ın kasasından çıktığı söyleniyor. Öte yandan Paris merkezli Sparrow ekibinin Google’ın Kaliforniya’daki Mountain View yerleşkesine taşınması da amaçlanıyor.

İlgili >> Sparrow, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER