Teknoloji

Google Spaces servisi 17 Nisanda kepenkleri indiriyor

google spaces

google spacesGoogle o kadar çok mesajlaşma uygulaması çıkarıyor ki, var olanları da unutmaya başlıyoruz. Google Spaces onlara güzel bir örneği oluşturuyor. Google, herkesin bu servisi unuttuğunun farkına varmış olmalı ki, 17 Nisan tarihinde onu kapatıyor. Bu aynı zamanda Google’ın geleneksel ilkbahar temizliğinin erken başladığı anlamına geliyor. Bununla birlikte şirketin mesajlaşma servisleri konusunda daha farklı noktaya odaklanacağının bir göstergesi de sayılabilir.

Spaces küçük kullanıcı topluluklarının belirli konular hakkında tartışmalar düzenlemesini amaçlıyordu. Aslında bu servisi bir mesajlaşma uygulamasından çok küçük bir forum uygulaması olarak değerlendirmek daha doğru olurdu. Kullanıcılar yeni bir başlık açma, arkadaşları veya meslektaşları davet etme ve daha sonra tartışma yürütme gibi işleri gerçekleştirebiliyordu. En önemli özellik ise Google arama sonuçlarının, görsellerin, YouTube videolarının ve benzer içeriklerin otomatik olarak çekilmesiydi.

Google+’ta konuyla ilgili olarak yayınlanan yazıda, Google ürün yöneticisi John Kilcline, Spaces servisiyle öğrendiklerini mevcut ürünlere uygulamaya karar verdiklerini belirtiyor. Muhtemelen bu ürünlerden bir tanesi Allo olacaktır. Allo, geçtiğimiz aylarda çıkış yapmıştı. Bu sohbet uygulaması Google Assistant desteğiyle elde ettiği bilgileri doğrudan sohbete dökme imkanı sunuyor.

Space ise Facebook’u Rooms adını taşıyan deneysel uygulamasının benzer bir türü olarak nitelendiriliyordu. Facebook da bu konseptte istediği başarıyı elde etmemiş olmalıydı ki, Aralık 2015’te bu servisi kapatmıştı. Spaces önümüzdeki haftalarda “sadece okuma” moduna girecek, herhangi bir konu veya mesaj girişi yapılamayacak. 17 Nisanda ise tamamen kapanacak.

İLGİLİ HABERLER