Teknoloji

Google Spaces ile grup paylaşımlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor

google-spaces-160516-1Google, geliştirici konferansı I/O 2016’nın kapılarını önümüzdeki çarşamba günü açacak. Ancak şirket, yeni uygulamasını duyurmak için çarşamba gününe kadar bekleyemedi. Google Spaces adını taşıyan ve Android, iOS ve web versiyonları bulunan yeni uygulamasıyla kullanıcıların grup sohbetlerinde web kaynaklı içeriklerin daha kolay paylaşılmasını amaçlıyor.

Spaces’tan sorumlu ürün direktörü Luke Wroblewski, bir şeyler paylaşmak için sürekli olarak uygulamalar arasında geçiş yapmanın ve bir şeyleri kopyalayıp yapıştırmak gerektiğini belirtti. Grup sohbetlerinde konuların hızla değiştiğini söyleyen Wroblewski, bu sohbetlerde konuşulan şeylerin hızla kaybolduğunu ve tekrar bulunmalarının kolay olmadığını dile getirdi.

google-spaces-160516-2Grup sohbetleri esnasında farklı uygulamalar arasında gidip gelmeye son vermeyi amaçlayan Spaces’ta Google Arama, YouTube ve Chrome servisleri yerleşik olarak bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar grup sohbetleri esnasında referans vermek istedikleri kaynağa rahatlıkla erişebiliyor. Mesajlaşma uygulamalarının standart tasarımına sahip olduğu görülen Spaces’ta Google+ etkisinin varlığı da gözden kaçmıyor.

google-spaces-160516-3Google, Spaces üzerindeki sohbetlere herkesin davet edilebileceğini belirtirken; kullanıcıların tek bir dokunuşla bir sohbet grubu oluşturabileceğini ve mesaj, e-posta ya da sosyal ağlar üzerinden insanların sohbetlere davet edilebileceğini vurguluyor. Uygulamanın arama özelliği sayesinde geçmişte paylaşılan fotoğraf ve videolar ile yapılan yorumlara rahatlıka erişilebiliyor. Google Spaces için oluşturulan web sayfasında servisin kısa süre içinde faaliyete geçeceği bilgisi yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER