Teknoloji

Google SOS Uyarıları kriz anlarında imdada yetişecek

google sos uyarilariKriz anlarında doğru bilgiye hızlı ve anlık biçimde erişebilmek büyük önem taşıyor. İnsanların olay yerinden doğru bilgi aktarabilmeleri ve sevdiklerini durumlarından haberdar edebilmeleri, yapılacaklar listesinin başında yer alıyor. Google SOS Uyarıları ile Arama ve Haritalar servislerinde kullanıcılara kriz anlarında yapmaları gerekenler konusunda yardımcı olacak.

Bir kriz anında olayla veya konumla ilgili olarak Google’da hızlı bir arama yapıldığında çıkan sonuçların üzerinde SOS Uyarıları gösterilecek. Bu uyarılar kullanıcılara neler olup bittiğini anlamaları konusunda yardımcı olacak.

Uyarılarda olayın yaklaşık konumu gösterilecek ve yapılması gerekenlere ilişkin detaylı bilgiler sunulacak. Yerel yetkililere ulaşmayı sağlayacak telefon numaraları ve web sitelerinin yanı sıra, yabancı bir ülkede olanlara ihtiyaç duyulabilecek temel yardım cümlelerin çevirileri gösterilecek.

Olaya ve konuma bağlı olarak, mobil cihazlarda kullanıcıları SOS Uyarıları’na yönlendirecek bir bildirim gösterilecek. Bu sayede kullanıcılar etraflarında neler olup bittiğinin farkına varabilecek.

Kimi zaman olay yerinden uzakta olanlar da detaylı bilgilere ulaşmak isteyebilir. Olayın adı veya geçtiği bölgeyle ilgili olarak Google üzerinden yapılan aramalarda güncel bilgilere ve bağış gibi çeşitli yardım yöntemlerine erişilebilir.

Google SOS Uyarıları Haritalar üzerinde de gösterilecek

Google Arama servisinde olduğu gibi, Google Haritalar üzerinde de olaylarla ilgili gerçek zamanlı bilgiler gösterilecek. Kullanıcılar harita üzerindeki ikona tıklayarak faydalı telefonlar ve web sitelerinin listesi gibi bilgiler barındıran kartlara erişebilecek.

İLGİLİ HABERLER