Eğlence

Google Songza’yı satın alabilir

Google’ın müzk kuratörlüğüne ve istenilen zamanda doğru şarkıyı bulmaya odaklanan müzik uygulaması Songza’yı satın almaya hazırlandığı iddia ediliyor. Ancak The New York Post’un haberine göre, Google özellikle ABD’de popüler olan uygulama için fazla bonkör davranmayacak gibi gözüküyor. The Mountain View merkezli şirketin Songza için 15 milyon dolarlık bir teklifte bulunacağı söyleniyor.

songza-090614

Songza’nın Spotify ve Pandora gibi ağır siklet müzik servislerine rakip olması mümkün gözükmüyor. Ancak uygulama kullanıcı aktivitelerine göre şarkı seçiminde bulunan çalma listeleri sayesinde genellikle pozitif yorumlar alıyor. Pandora, iTunes Radio ve diğer müzik servislerinin favori şarkıcı ve şarkıları temel olarak alan sistemiyle karşılaştırıldığı zaman Songza’nın sistemi farklı bir yerde duruyor.

Google Play Music All Access ile çevrim içi müzik pazarına giren Google, kullanıcılarına oldukça geniş bir katalog sunuyor. Songza satın alındığı takdirde işin kuratörlük ve öneri kısmının daha akıllı hâle gelmesi oldukça olası gözüküyor. Apple yöneticileri Beats için 3 milyar dolar ödemelerinde Beats Music’in güçlü kuratörlük özelliklerinin önemli rol oynadığını dile getirmiş, Apple CEO’su Tim Cook Beats Music’in bu işi doğru yapan ilk müzik uygulaması olduğunu söylemişti. Beats kurucularından Jimmy Iovine ise müzik seçiminin tamamen algoritmalara bırakılamayacağının ve işin içinde insan unsurunun bulunması gerektiğinin altını çizmişti. Songza da bu değerleri paylaşan bir uygulama profili çiziyor. Şirkeitn web sitesinde ”Ücretsiz müzik servisimizde tüm olaylara uygun olarak uzmanlar tarafından hazırlanmış, doğru zamanda kolaylıkla bulunacak çalma listeleri yer almaktadır” ifadesi bulunuyor.

İlgili >> The New York Post

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER