Eğlence

Google çevrim içi müzik servisi Songza’yı satın aldı

songza-logo-020714

Geçtiğimiz ay içinde ortaya atılan iddialar nihayet gerçeğe dönüştü ve Google’ın çevrim içi müzik servisi Songza’yı satın aldığı açıklandı. Taraflar arasındaki anlaşmanın detayları açıklanmazken, Google’ın Songza için yüklü bir miktar ödediği iddia edildi. Böylelikle Google Apple’ın Beats’i satın alarak çevrim içi müzik alanındaki etkinliğini artırmasına cevabını vermiş oldu.

Tıpkı Beats’de olduğu gibi, Songza’da da çalma listelerinin oluşumunda kullanıcı faktörü büyük önem taşıyor. Google ailesinin en yeni üyesi kullanıcılarına doğru zamanda en uygun çalma listesini sunmak için bağlamsal verilerden faydalanıyor. Bu listelerin oluşumunda tür veya ritim hızı gibi verileri inceleyen algoritmalardan ziyade DJ’ler müzisyenler ve müzik eleştirmenleri önemli rol oynuyor.

Songza şu an için mevcut yapısında faaliyet göstermeye devam edecek. Önümüzdeki dönemdeyse Songza’nın özel listelerinin ve verilerinin Play Music ve YouTube’da da kullanılması bekleniyor. Songza’nın insanların neyi dinlediğini bilmekle yetinmeyip hangi şarkıyı ne zaman dinleyeceklerine odaklanması Google’ın bağlamsallığa önem veren servisleriyle de uyum içinde çalışacağına işaret ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER