Teknoloji

Google Song Maker ile internet tarayıcısında müzik yapmayı sağlıyor

google song makerGoogle’ın Chrome Music Lab birimi, Song Maker adını verdiği yeni müzik yapma aracını duyurdu. Google Song Maker ile amatör ve profesyonel müzisyenlere seçtikleri iki farklı enstrümanla bir döngü programlama imkanı veriyor. Oluşturulan döngü kullanıcı tarafından kaydedilebiliyor veya ortak çalışma için başka birisine yönlendirilebiliyor.

Chrome Music Lab, 2016’da Google Creative Lab’in çatısı altında kurulmuştu. Web tabanlı çeşitli deneyler sunan Chrome Music Lab, bu deneylerin her birinde kullanıcılara müzik ve sesle farklı biçimde etkileşime geçme imkanı sunmuştu. Bu deneylerden biri olan Oscillators, sevimli bir karakteri sıkıştırarak ve uzatarak kullanıcılara ses frekansları hakkında bilgi vermişti. Sound Waves ise ses titreşimlerinin havadaki dolaşımını görsel olarak sergilemişti.

Song Maker diğer deneylerden biraz daha karmaşık olsa da, anlaşılır ve sağlam bir çözüm olma niteliğini kaybetmiyor. Araçta iki parçaya ayrılmış bir ardıştırıcı formatı bulunuyor. Ana parça melodiye ayrılırken, alt tarafta yer alan küçük bir çubuk da ritme tahsis ediliyor. Kullanıcılar her iki bölüm için de farklı müzikal seçenekler arasında tercihte bulunabiliyor, cihazlarının türüne göre fareyle, klavyeyle veya ekran üzerinde çizim yaparak notlar oluşturabiliyor.

Song Maker ile haşır neşir olmak için derin bir müzik bilgisine veya uzun bir müzikal geçmişe sahip olmak gerekmiyor. Song Maker, hangi notaların kullanılabileceğini seçilen ölçeğe göre belirliyor. Mikrofon erişimi ve MIDI klavye desteği de sunan Song Maker, hangi notaya basıldığını da ikonlarla gösteriyor.

Ana arayüzün dışında kullanıcılarını şarkılarını kişiselleştirebilmeleri için başka seçenekler de sunuluyor. Tempoyu bir kaydırma çubuğuyla ayarlayabilen kullanıcılar, oktav aralığını ve döngü uzunluğunu da kendi tercihleri doğrultusunda düzenleyebiliyor. Google Song Maker ile oynaması eğlenceli bir deneyim sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER