Manşetler

Google iOS fotoğraf uygulaması Snapseed’i satın alarak Instagram ve Facebook’a rakip oldu

Google, Snapseed adlı fotoğraf uygulamasının Alman üreticisi Nik Software şirketini satın almak için anlaştı. Tutarı açıklanmayan anlaşmadan haberdar olan kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre satın almada en değerli ürün olarak iOS uygulaması Snapseed nitelendiriliyor. Bunun yanı sıra Nik Software Mac ve Windows için Color Efex Pro ve Dfine uygulamalarını da geliştiriyor.

4.99 dolarlık iOS uygulaması yaratıcı çoklu dokunmatik fotoğraf düzenleme arayüzü ve satışa çıktığı ilk yıl ulaştığı dokuz milyon kullanıcı sayısı sayesinde 2011 yılında Yılın iPad Uygulaması seçilmişti. Nik Software Snapseed’in Mac ve Windows uygulamalarını da çıkarmıştı, ayrıca şirket bu uygulamanın Android versiyonu için de hazırlık yapıyor.

Google+ yöneticisi Vic Gundotra, yazdığı blog yazısında kullanıcıların gerçek anlamda sevdikleri fotoğrafları oluşturmalarına yardımcı olmak istediklerini, Nik’in bunu herkesten daha iyi yaptığını dile getirdi. Snapseed popülerlik anlamında Instagram’ın seviyesine çıkamamış olsa da, iki uygulamanın sunduğu filtreler ve düzenleme seçenekleri kullanıcıların birbirine yakın deneyim elde etmelerine olanak sağlıyor. Kaynakların belirttiğine göre Nik Software’da Snapseed için çalışan ekip Google’ın Mountain View’daki yerleşkesine taşınacak ve Google+ için çalışacak.

Google, Google+ içine eklediği araçlarla kullanıcıların yüksek çözünürlüklü fotoğrafları yüklemesine ve bunların üzerinde kırpma, keskinleştirme, yazı ekleme ve çeşitli fotoğraf filtreleri gibi araçlarla düzenleme yapma fırsatı sunuyordu. Facebook ve Instagram, sunucu alanından tasarruf etmek için kullanıcı fotoğraflarını sıkıştırma seçeneğine başvuruyor, aslında Facebook son zamanlarda web sitesi üzerinde yüksek çözünürlüklü fotoğraf yükleme fırsatı sunmaya başlamıştı. Google+ mobil uygulaması içine eklenecek Snapseed tarzı bir fotoğraf aracı bu sosyal ağ servisini mobil ortamda fotoğraf düzenleme yetenekleri açısında Facebook ve Instagram ile rekabet edebilecek hâle getirebilir. Ne var ki, Google+’nın mobil fotoğrafçı topluluk hacmi açısından Instagram’ın seviyesine ulaşması zor.

İlgili >> Nik Software, Vic Gundotra (Google+), The Verge

İLGİLİ HABERLER