Teknoloji

Google Snapseed fotoğraf uygulaması iki yıl sonra ilk kez büyük güncelleme aldı

snapseed-100415

Google’ın sahibi olduğu fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed, uzun aradan sonra ilk kez kapsamlı bir güncelleme aldı. Güncellemenin Snapseed kullanıcılarına akıllı telefon ve tabletlerinde fotoğraf düzenlerken profesyonel uygulamalara benzer seviyede hassaslık ve kontrol imkanı sağlayacağı ifade edildi. Hem Android hem de iOS için yayınlanan yeni sürümde kullanıcılara lens bulanıklaştırma, tonsal kontrast, akıllı perspektif dönüşümü ve nokta iyileştirme gibi özellikler sunuluyor.

Snapseed yenilenen yapısıyla fotoğraf düzenleme süreci üstünde daha kesin bir kontrol imkanı sağlıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulamanın fırçasından faydalanarak efektleri ve filtreleri fotoğrafların belli bölgeleri üstüne uygulayabilecek. Snapseed 2.0 ile gelen bir diğer yenilik ise kullanıcıların fotoğraflarda yaptıkları düzenlemeleri geri alabilecek olması. Dileyenler fotoğrafta yaptıkları düzenleme işlemlerini başka fotoğraflara uygulamak için kopyalayabilecekler.

Google Snapseed’i 2012’de satın almış, ardından uygulamanın pek çok temel özelliğini Google+’a taşımıştı. Ancak ana özelliklerini paylaşmasına rağmen, Snapseed belli alanlarda güçlü olmayı sürdürmüştü. Yayınlanan son güncelleme Google’ın Snapseed’in aktif gelişimini sürdürmeyi planladığını ve uygulamayı Instagram, VSCO Cam, Enlight, Pixelmator ve Darkroom gibi popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla rekabete sokacağını gösteriyor. Snapseed tamamen ücretsiz olması nedeniyle listedeki bazı rakiplerinden ayrı bir yerde konumlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER