Teknoloji

Google’ın Snapchat için 4 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğu iddia ediliyor

Facebook’un Snapchat için 3 milyar dolar teklif etmesinin ve bu teklifin Snapchat tarafından geri çevrilmesinin yol açtığı sansasyon sona ermeden Google’ın Snapchat için 4 milyar dolar teklif ettiği iddiası ortalığı karıştırdı. İlk olarak GigaOm sitesinin kurucusu Om Malik’in Twitter hesabı üzerinden duyurduğu bu dedikodu daha sonra Valleywag tarafından detaylandırıldı.

snapchat-210213

Valleywag’ın haberine göre, Snapchat CEO’su Evan Spiegel Facebook teklifinin yapıldığı dönemlerde Google ile ”stratejik yatırım” konusunda işbirliği yapmanın yollarını ararken, Google’ın teklifiyle karşılaştı. Tıpkı Facebook teklifini reddettiği gibi, Google’ı da geri çeviren Spiegel’in artan trafiğe paralel olarak Snapchat’in değerinin artacağını düşündüğü için bu kararı aldığı öne sürüldü.

Google’ın teklifinin olumlu karşılanması durumunda Snapchat’i ayrı bir uygulama olarak sürdürmeye devam edeceği belirtildi. Valleywag tüm bu bilgilerin tek kaynaktan alındığının altını çizerken, ne Google’dan ne de Snapchat’ten haberde yazılanlara ilişkin bir doğrulama geldi. Şirket için teklif edilen rakamların 3-4 milyar seviyesine ulaşmasının yeni bir fonlama turuna hazırlanan Snapchat ekibini fazlasıyla mutlu edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Om Malik (Twitter), Valleywag

İLGİLİ HABERLER