Teknoloji

Google Slide’ı kapatma kararı aldı, Max Levchin yeni ufuklara yelken açıyor

Google bundan yaklaşık bir yıl önce Slide’ı 200 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Görünen o ki, Google bu sosyal uygulamalar birimini kapatma kararı almış. Slide’ın kurucusu, ünlü girişimci Max Levchin’e ise “yeni fırsatlar peşinde koşmak için” Google’dan ayrılmak düşmüş.

Konuyu yakından takip eden kaynakların All Things D’ye yaptığı açıklamaya göre bu karar dün öğleden sonra gerçekleştirilen dahili çalışan toplantısında duyurulmuş. Karar doğrultusunda Slide’ın 100 çalışanının çoğu da YouTube’a kaydırılacakmış. Bir Google temsilcisi de Slide biriminin kapatılacağını doğruladı, ancak boşta kalan elemanların nereye yerleştirileceği konusunda bir bilgilendirmede bulunmadı. Sadece çalışanların büyük bir kısmının Google çatısı altında kalacağını belirtti.

Google Slide’ı neden kapattığına dair tatmin edici bir açıklama yapmadı. Aslında Slide kendi kendine işleyen otomatik bir servis gibiydi ve hiçbir zaman Google’ın sosyal ekibine tamamen entegre olmadı. SuperPoke Pets, Disco ve PhotoVine gibi, Slide tarafından geliştirilmiş uygulama ve araçların da önümüzdeki birkaç ay içinde faaliyet göstermeyi durdurması bekleniyor.

Levchin’e gelince… PayPal’ın kurucuları arasında yer alan, bu elektronik para transfer servisinin satışının ardından büyük paralar kazanan ve sükse yapan, sonrasında Slide’ı iddialı bir servis hâline getirmek için çalışan Levchin şu sıralar Yelp’in yönetim kurulunda bulunuyor. Kendisinin kısa vadeli planları hakkında henüz bilgi yok, ancak teknoloji ve girişim dünyası bu Ukraynalıyı yakından izlemeyi sürdürecektir.

İlgili – All Things D

İLGİLİ HABERLER