Teknoloji

Google uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging’in satın alıyor

Google uydularla yüksek çözünürlüklü fotoğrafların çekimi işleriyle ilgilenen Skybox Imaging adlı şirketi 500 milyon dolar nakit karşılığında satın aldı. Skybox’ın teknolojisi Google Haritalar ve Google Earth servislerindeki uydu fotoğraflarının yenilenmesi için kullanılacak gibi görünüyor.

google-skybox-imaging-satin-alma-110614

Google’dan Recode sitesine gönderilen açıklamaya göre, Skybox Imaging’in uyduları sayesinde haritaların güncel fotoğraflarla daha doğru şekilde tutulacağı dile getirildi. Zamanla Skybox ekibinin ve teknolojisinin Google’ın uzun zamandır ilgi duyduğu ve üstünde çalışmalar yaptığı İnternet erişimi ve afet durumları için kullanılması da planlanıyor.

Google’ın son zamanlarda yaptığı yatırımlara bakıldığında insansız hava aracı ve uydularla ilgilenen şirketlere büyük paralar yatırdığı görülüyor. Şirket geçtiğimiz nisan ayında, Facebook’un da ilgilendiği hava aracı üreticisi Titan Aerospace’i, internet erişimi dağıtımı projelerine katkı amacıyla satın almıştı.

Titan’ın satın alınmasından sonra Google, atmosferik uyduların milyonlarca insana internet erişiminin getirilmesi için yardımcı olabileceğini, ayrıca aralarında afet durumlarında kurtarma ve çevresel zararların önlenmesi gibi durumlarda da katkıda bulunabileceğini kaydetmişti. En sonunda Skybox’ın uyduları da bu amaca hizmet edecektir.

Google, Loon adını verdiği proje kapsamında yeryüzünün uzak köşelerine internet servisi götürmek içi çalıştığını da açıklamıştı. Bu proje kapsamında balonlar kullanılıyor, havada uçuşan bu nesneler sayesinde uzak bölgelere internet erişimi götürmenin mümkün olabileceği düşünülüyor. Uydu ve hava aracı projeleri de Loon’dan daha geniş kapsamlı Google projeleri olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> Recode, Skybox Imaging

İLGİLİ HABERLER