Teknoloji

Google Siri’nin rakibi olacak Android özelliği için çalışmalarını hızlandırdı

Google ile Apple arasındaki rekabet giderek daha ateşli bir hâl alıyor. Google akıllı telefon pazarından daha fazla pay alırken Apple da iPhone’u sayesinde Google’ın Android işletim sisteminden elde ettiğinden daha fazla gelir elde etmeyi başarıyor. Google’ın Android işletim sisteminin açık kaynaklı olması şirketin bu işletim sisteminden istediği geliri elde etmesini kısıtlıyor. Her ne kadar Google’ın arama motoru ve diğer servisleri de bu işletim sistemine iyice gömülmüş olsa da.

Mountain View merkezli şirketin de Cupertino’dakilerin ayak izlerini takip edip kendi cihazlarını satabileceği, hatta Motorola’yı bunun için satın aldığı uzunca bir süredir dile getiriliyor. Ancak ne var ki, Google bu söylentileri sürekli yalanlamakta. Aslına bakarsanız, Google çeşitli donanım üreticileriyle işbirliği yapıp Nexus tabanlı akıllı telefonlar çıkarmakta, ancak bunları kendi satış kanalları üzerinden pazarlamakta çok başarılı olduğu söylenemez, şimdi benzer bir denemenin Nexus tabanlı tabletle yapılması bekleniyor.

Bu arada Google’ın Apple’ın ayak izlerini takip edeceği bir alanın da Siri benzeri sesli asistan olacağı söyleniyor. Wall Street Journal’a göre Google Siri’nin rakibi olacak ve Android cihazlarında çalışacak çözümü için çalışmalarını hızlandırdı. Bu servisin Assistan adını taşıyacağı ve geniş yelpazede işlevlere sahip olacağı söyleniyor. Bu sesli asistanı Android’in sonbaharda çıkması beklenen gelecek nesil sürümü Jelly Bean’de görmek kuvvetle muhtemel.

İlgili >> WSJ

İLGİLİ HABERLER