Teknoloji

Google Shortwave adında deneysel bir podcast uygulaması geliştiriyor

google play store alışveriş

google shortwaveGoogle Shortwave adında yeni ve deneysel bir podcast uygulaması üstünde çalışıyor. Söz konusu uygulamanın varlığı, Google tarafından yapılan bir ticari marka başvurusuyla ortaya çıktı. Shortwave, ilgili belgede “kullanıcılara dijital ses dosyalarını aramaya, bu dosyalara erişmeye ve dosyaları oynatmayı ve dosyaların bağlantılarını paylaşmayı sağlayan bir uygulama” olarak tanımlanıyor.

Hangi tür ses dosyalarına erişim sağlanabileceği başvuru dosyasında belirtilmiyor. Ancak Google’dan verilen bilgiye göre, uygulamanın odak noktasında konuşmalı içerikler bulunacak. Shortwave konusunda bilinenler şu an için sınırlı olsa da, Google’ın geçmişteki podcast ürünlerinde yapay zekâ destekli özelliklere yer verdiği biliniyor.

Google tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamaya göre, Shortwave şirketin Area 120 isimli kuluçka merkezinde geliştirildi. Şirket açıklamada Shortwave ile Google’ın mevcut ürünleri arasında bir bağlantı olmadığının altını çizdi. Henüz gelişim aşamasında olan Shortwave hakkında henüz fazla detay paylaşılmadı.

Google Shortwave ile deneysel takılsa da, podcast’ler konusudaki büyük hamlesini haziran ayında yapmıştı. Şirket, Google Asistan ile derin bir entegrasyon içinde olan Google Podcast uygulamasını kullanıcılarla buluşturmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER