Teknoloji

Google arama sonuçları üzerinden giyim alışverişi yapılmasını istiyor

google shop the lookGoogle Shop the Look adını verdiği yeni bir reklam programını hayata geçiriyor. Söz konusu program çerçevesinde kullanıcılar belli kıyafetleri aradıklarında karşılarına fotoğraflar ve kıyafeti satın alabilecekleri bağlantılar çıkacak. Google’ın bu program çerçevesindeki ilk iş ortakları arasında Polyvore ve LiketoKnow.it gibi siteler bulunuyor.

Pinterest’i hatırlatan söz konusu sosyal ağlar, moda bloggerları’na paylaşımları üzerinden para kazanma fırsatını veriyor. Böylelikle Google, “yazlık elbise” gibi terimler üzerinden arama yapanların karşısına fotoğraf ve alışveriş bağlantıları çıkarabiliyor. Şirketin genel alışveriş reklamı ürününün bir parçası olan program, gelecekte büyük şirketler tarafından da ürün satışında kullanılabilir.

“Shop the Look”, Google’ın arama motorunu daha kuvvetli ve kullanışlı kılma konusundaki çalışmalarının en yeni halkasını oluşturuyor. Şirket, böylelikle kullanıcıların mobil uygulamalarda geçirdiği zamanı aşağıya çekmeyi amaçlıyor. İnternete uygulama çalıştıran akıllı telefon üzerinden erişenlerin sayısı arttıkça Google’ın da mobil web üzerindeki etkisi azalıyor. Kullanıcılar favori tasarımcılarının veya markalarının ürünlerine Google Chrome yerine Instagram veya Pinterest gibi uygulamalar üzerinden bakmayı tercih ediyor.

Google Shop the Look ile arama sonuçlarına özellik yerleştirme yaklaşımını sürdürüyor

Google arama sonuçları içine daha fazla özellik yerleştirerek insanları farklı amaçlar için de arama motorunu kullanmaya teşvik etmeyi hedefliyor. Yapılan aramalar da, Google’ın reklam gösterimi sayesinde para kazanmasını sağlıyor. Şirket, dönemsel eğilimler doğrultusunda arama motoruna yeni özellikler kazandırma konusunda da çekingen davranmıyor.

İLGİLİ HABERLER