Teknoloji

Google Shoelace ile insanları gerçek hayatta buluşturacak

google shoelace

Bu yıl içinde Google+’ın kepenklerini indiren Google, hâlâ sosyal ağlar üstünde deneme yapmaktan geri durmuyor. Şirketin deneysel çalışmalar yapan Area 120 isimli birimi, insanların çevrimdışı ortamda buluşmalarını sağlayacak yeni bir sosyal ağ oluşturdu. Google, yeni sosyal ağına Shoelace adını verdi.

Shoelace’te kullanıcılar ilk olarak ilgi alanlarını belirliyor. Ardından Google’ın algoritmaları devreye giriyor ve kullanıcılar kendileriyle aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerle ortak aktiviteler için bir araya geliyor.

Shoelace’in özellikle yeni bir ortama girenler veya girmeye çalışanlar için yararlı olacağı söylenebilir. Örneğin; bir şehre yeni taşınan birisi, Shoelace ile kendisine spor arkadaşları bulabilir. Shoelace üzerinde oluşturulan etkinlikler, Shoelace kullanıcısı olmayanlarla da paylaşılabiliyor.

Google, Shoelace testinin kapsama alanını şu an için oldukça küçük tutuyor. Uygulamadan sadece ABD’nin New York şehrinde yaşayanlar, davetiye karşılığında yararlanabiliyor. Shoelace’in daha geniş ölçekte kullanıma açılıp açılmayacağına ise test sürecindeki performansı sonucunda karar verilecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER