Teknoloji

Google sesleri şifre olarak kullanma üzerine çalışan SlickLogin şirketini satın aldı

Google sesleri şifre olarak kullanma üzerine çalışmalar yapan bir girişim olan SlickLogin şirketini satın aldı.

slicklogin-170214

Dün SlickLogin tarafından web sitesi üzerinde yapılan açıklamada SlickLogin’in, kullanıcı girişlerinin endişe vericilik yerine kolay olması yönündeki inançlarını kendileriyle paylaşan bir şirket alan Google tarafından satın alındığı haberi paylaşıldı.

İsrail merkezli bir şirket olan SlickLogin, bir web sitesi tarafından iki aşamalı kimlik doğrulama için akıllı telefon aracılığıyla şifre alınmasını mümkün kılan bir yazılım test ediyor. Google bu satın alma sonrasında SlickLogin’in teknolojisiyle ne yapmayı planladığı noktasında bir ipucu vermedi, ancak Google hesapları için sunduğu mevcut iki aşamalı kimlik doğrulama modunda sesleri de bir şifre fonksiyonu olarak kullanabilir.

SlickLogin’in yazılımı tarafından yüksek frekanslı bir ses yayılıyor, üstelik bazı durumlarda bu ses insan kulağı tarafından bile duyulamayacak seviyede oluyor. Google’ın mevcut durumda yazılı mesajlar veya bir uygulama üzerinden gerçekleştirdiği iki aşamalı doğrulama sistemi işin içine sesin dahil olmasıyla daha kolay kullanılabilir hâle gelecektir.

SlickLogin ekibi üç kişiden oluşuyor: CEO Or Zelig, CTO Eran Galili ve araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı Ori Kabeli. Bu üç kişi araştırmalarını İsrail’de yapmaya devam edecek. Görünen o ki, bu satın almanın özünde bir ürüne sahip olunmasından daha çok ürün geliştiren yeteneklerin satın alınması bulunuyor.

Öte yandan SlickLogin’in web sitesinde Google’ın iki aşamalı doğrulama özelliğini herkes için ücretsiz olarak sunan ilk şirket olduğunu, ayrıca internetin herkes için güvenli bir hâle getirilmesi için mükemmel fikirler üzerinde çalışmaya devam ettikleri belirtildi. SlickLogin de bu çalışmalara katılacak olmaktan dolayı heyecan duyduğunu dile getirdi.

İlgili >> SlickLogin

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER