Teknoloji

Google ses teknolojisi üstüne çalışan şirketleri satın alıyor

google ses

Google son birkaç yıldır ses donanımı geliştiren girişimlerle yakından ilgileniyor. Protocol tarafından hazırlanan bir haber, internet devinin son yıllarda bu alanda çalışan çok sayıda girişimi satın aldığını gösteriyor. Google’ın ses donanımı, 3D ses, gürültü engelleme ve Bluetooth teknolojisi üzerinde çalışan şirketler ve bu şirketlerin patent portföyleri için on milyonlarca dolar ödediği belirtildi.

Bu yoğun yatırım, Google’ın daha fazla ses ürününü kullanıcılarla buluşturmaya hazırlandığını düşündürüyor. İnternet devinin başka şirketlerden çalışan transfer etmesi de dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor.

Google ses ürünlerine yabancı bir şirket değil. Şirketin ürün portföyünde farklı kablosuz kulaklıklar ve Nest Audio markasıyla sunulan akıllı hoparlörler var. Ancak hâlihazırda Google’ın sunduğu seçenekler Apple veya Bose’ninki kadar çok değil. Satın alınan şirketlerin Google’a ses ürünlerini artırma konusunda yardımcı olabileceği belirtildi.

Bazı işe alımlar ve iş ilanları, Google’ın ses ürünleri için özel bir çip hazırladığı düşüncesini de akıllara getiriyor. Bu ihtimal de kulağa oldukça mantıklı geliyor. Apple kulaklıklarında özel bir çip kullanıyor. Google’ın da ürünleri için özel çipler kullanma geleneğini olduğunu unutmamak gerekiyor. Bunun en son örneği, Pixel 6 serisinin işlemcisi Tensor olmuştu.

Google ses teknolojileri üzerine çalışan şirketleri satın alırken, patent portföyünü genişletmeye de önem veriyor gibi görünüyor. Protocol, satın alma dalgasının Google’ın Sonos tarafından iki defa dava edilmesinin ardından başladığına dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER