Teknoloji

Google servisleri ve YouTube’a erişilemiyor (Güncellendi)

google

Aralarında Gmail, YouTube ve Asistan’ın da bulunduğu Google servislerine erişimde küresel ölçekte sıkıntı yaşanıyor. DownDetector’ın verilerine göre, söz konusu kesinti şirketin bireysel ve kurumsal servislerini etkiliyor.

Hâlihazırda Google’dan konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak Google’ın servis durum kontrol paneline bakıldığında şirketin servislerinin neredeyse tamamının çöktüğü görülüyor. Servislere erişemeyen kullanıcılar, sosyal medya hesaplarında da erişim kesintisiyle ilgili paylaşımlar yapıyor. “#YouTubeDOWN” etiketi Twitter’da dünya çapında trendler arasına girmiş durumda.

Söz konusu durum YouTube izleyicilerini, Google Workspace’i kullanan şirketleri ve Asistan’la çalışan akıllı ev ürünlerini etkiliyor. Akıllı telefonda yapmaya çalıştığımız Asistan sorguları da şu anda sonuçsuz kalıyor.

Güncelleme: 15:30 itibarıyla Gmail veya YouTube gibi servisleri açanlar bir hata mesajıyla karşılaşmıyor. Ancak bu servisler hâlâ işlemiyor. Durum kontrol panelinde de erişim sıkıntısının devam ettiği görülüyor.

15:39 itibarıyla sorun sonunda çözülmeye başlamış gibi görünüyor. Bazı servisler hâlâ tam kapasite çalışmasa da, YouTube’da yeniden video izlemek veya Gmail’den e-posta göndermek an itibarıyla mümkün. Google’ın durum kontrol panelinde erişim sıkıntısının devam ettiği belirtilse de, DownDetector’a bakıldığında Google servislerinin yeniden hayata döndüğü anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER