Teknoloji

Google Search uygulamasına sohbet bazlı arama özelliği eklendi

Google iOS’e özel Google Search uygulamasını güncelledi. Güncelleme sayesinde sesli olarak sorunuzu sorabilir ve önem verdiğiniz konulardaki güncellemeleri alabilirsiniz.

google-search-ios-guncelleme-140514 (800 x 594)

Tabii ki, bu güncellemenin getirdiği yeniliklerden tam anlamıyla yararlanmak için Google Asistan (ya da İngilizce adıyla Google Now) özelliğinin etkin olması gerekiyor. Ancak Google Asistan, çıkışının üstünden yaklaşık iki yıl geçmiş olmasına rağmen hâlen tam anlamıyla Türkiye’deki kullanıcılara sunulmadı.

Google Search güncellemeyle sohbet tarzı bir kullanım şekli kazanıyor. Başlamak için uygulama içinde yer alan mikrofon ikonuna tıklattıktan sonra “Hava nasıl?”, ardından “Peki bu hafta sonu nasıl olacak?” gibi takip eden bir soru sorarak daha fazla bilgi elde etmeniz mümkün oluyor.

Öte yandan Google Asistan sayesinde kullanıcıların en sevdiği konular, yaklaşan gezileri, en sevdiği bloglar veya yazarların yeni yazılarıyla ilgili bildirimler de anında ulaştırılıyor.

Ayrıca uygulama güncellemesi Google Asistan’da kriket sporu için kartlar, Google Arama ve Google Asistan’da daha hızlı yükleme, daha güzel ve daha akıcı resim sonuçları gibi ufak tefek güncellemeler de içeriyor.

Ücretsiz olarak sunulan Google Search uygulamasını iOS App Store’dan indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER