Teknoloji

Google Apple’ın gazabına uğramamak için elini çabuk tuttu

Google Türkiye google fransa

Google Screenwise Meter adını taşıyan iOS uygulamasını kapattığını açıkladı. iPhone kullanımını izleyen söz konusu uygulamanın Apple‘ın dağıtım politikalarını, tıpkı Facebook’un Research uygulaması gibi, ihlâl ettiği ortaya çıkmıştı.

Android versiyonu da bulunan Screenwise Meter, Google’ın “Opinion Rewards” programına katılanların telefon kullanımlarını izleyerek veri topluyor. Google bunun karşılığında kullanıcılarına hediye kartları armağan ediyor. Screenwise Meter’ın iOS versiyonunun temelinde Apple’ın kurumsal programı bulunuyor. Bu program sayesinde uygulamalara sadece şirket çalışanlarının yararlanabileceği özel ayrıcalıklar yerleştirmek mümkün oluyor. Screenwise Meter’ın iOS versiyonunun fişi çekilse de, uygulama Android’deki varlığını sürdürüyor.

Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Screenwise Meter iOS uygulamasının Apple’ın kurumsal geliştirici programının çatısı altında çalışmaması gerekiyordu. Bu bir hataydı ve bunun için özür diliyoruz. Uygulamanın iOS versiyonunu devredışı bıraktık. Söz konusu uygulamanın kullanımı tamamen isteğe bağlıydı. Screenwise Meter ile verilerini toplayıp kullandığımız kullanıcılarımıza karşı daima açık davrandık. Uygulamalardaki ve cihazlardaki şifrelenmiş verilere erişmedik. Kullanıcıların programdan diledikleri zaman çıkmalarına izin verdik.”

Google Screenwise Meter iOS uygulamasını kapatarak Apple’ın gazabına uğramama konusunda önlem almaya çalışıyor. Apple’ın gazabına uğrayan Facebook’un uygulama dağıtım sertifikası iptal edilmiş ve bu durum Facebook’un şirket içi iOS uygulamalarını kullanılamaz hâle getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER