Teknoloji

Google satın aldığı Meebo’nun ekibini Google+ ekibiyle birleştirecek

Google’ın Meebo’yu satın almak üzere olduğuna dair dedikodular nihayet gerçeğe dönüştü. Bulut fikri etrafında oluşturulan anında mesajlaşma girişimi bir süredir Google’ın ilgisini çekiyordu. Meebo’nun blogunda verdiği bilgiyle Google tarafından gerçekleştirilen satın alma doğrulandı.

AllThingsD, satın alma işleminin 100 milyon dolar karşılığında gerçekleştiği iddiasını ortaya atmıştı, ancak her iki taraftan da bu rakamı doğrulayıcı açıklamalar gelmedi. Meebo kullanıcıların anında mesajlaşma servislerini herhangi bir yazılım yüklemeden, doğrudan internet tarayıcısı üzerinden kullanmalarına olanak sağlıyordu. Ayrıca kullanıcılara sosyal ağlar üzerinde paylaşım yapma fırsatı sunuyordu.

Pekiyi, Meebo ekibi Google’da ne yapacak? Google adına konuşan bir sözcü Meebo ekibinin Google+ ekibinin çatısı altına katılacağını açıkladı. Açıklamada Meebo ekibinin sosyal yayın araçları konusundaki deneyimi sayesinde Google+ ekibiyle uyum içinde çalışacağı kaydedildi. Meebo’nun Google+’ya katacağı yenilikleri ilerleyen zamanlarda görme fırsatı yakalayacağız.

İlgili – Meebo

İLGİLİ HABERLER