Teknoloji

Google “satın al butonları” ile telefondan alışverişi kolaylaştıracak

A Google logo is seen at the entrance to the company's offices in Toronto

Google’ın akıllı telefonlarda sunduğu arama sonuçları yakında çevrim içi alışverişin en önemli mecralarından birine dönüşebilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Google yakında arama sonuçlarının üstüne yerleştirdiği reklamlara “satın al butonları” eklemeyi planlıyor. Söz konusu sponsorlu sonuçlara yerleştirilen butonlara tıklayan kullanıcılar, Google tarafından yönetilen özel bir sayfaya yönlendirilecek. Dileyen kullanıcılar alışverişlerini hızlandırma adına kredi kartı bilgilerini de Google’da saklayabilecek.

Google’ın söz konusu programına dair ilk haberler, geçtiğimiz aralık ayında gündeme gelmişti. Ancak programın son hâli, çizilen ilk taslaktan farklı bir yerde duruyor. Google’ın şu an için sadece mobil arama sonuçlarında yer vereceği “satın al butonları”, trafiğin sadece küçük bir kısmında gösterilecek.

Google’ın yeni sistemi sayesinde kullanıcıların arama sonuçları sayfasını tamamen terk etmeden alışveriş yapmaları mümkün hâle gelecek. Ancak bu yaklaşımın müşterileri ve müşteri bilgileri konusunda daha fazla kontrol isteyen şirketleri rahatsız etme ihtimali de masada duruyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Google söz konusu şikayetlerin önüne geçmek adına çevrim içi perakendecilerle de görüşmeyi sürdürüyor. Yeni reklamların önümüzdeki haftalar itibarıyla gösterilmeye başlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER