Teknoloji

Google sanal kredi kartları ile ödeme güvenliğini artıracak

google sanal kredi kartı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın I/O 2022 kapsamında gizlilik ve güvenlik odaklı duyurular da yaptı. Duyurulan yeniliklerden biri, internette alışveriş yapmayı sevenleri yakından ilgilendiriyor. Google Android ve Chrome’da kullanılabilecek sanal kredi kartlarını duyurdu. Gerçek kart numarasını sanal kart numarasıyla değiştirecek olan Google hem güvenliği artıracak hem de CVV kodu gibi bilgileri girmeye gerek olmayacağı için ödeme işlemlerini hızlandırmış olacak.

Bu özellik ilk olarak ABD’de kullanıma sunulacak. Öncelikli olarak American Express, Visa ve Capitol One kredi kartı sahipleri bu özellikten faydalanabilecek. Mastercard da yıl bitmeden destek kapsamına alınacak. Bu çok iddialı bir bankacılık projesi olmasa da, kredi kartı bilgilerinin korsanların eline geçmesinden endişe duyanları rahatlatabilir.

Google sanal kredi kartlarının yanı sıra güvenlik ve gizlilik odaklı başka özellikleri de duyurdu. Şirket artık Workspace kullanıcılarını Dokümanlar, Slaytlar ve E-Tablolar uygulamalarındaki oltalama ve zararlı yazılım saldırılarına karşı koruyacak. Google daha önce bu korumayı sadece Gmail’de sunuyordu. Buna ek olarak, kullanıcılar hesaplarının risk altında olup olmadığını bu uygulamalarda da görebilecek.

Google aynı zamanda veri kontrolünü de kolaylaştırıyor. Kullanıcılarına iletişim bilgilerini arama sonuçlarından kaldırma imkanını sunacak olan şirket, Reklam Merkezim bölümü üzerinden belli marka ve kategorilere ait reklamları daha fazla ya da daha az görme isteklerini belirtmeyi mümkün kılacak. Kısacası kullanıcıların elindeki güç reklamları şikayet etmenin veya engellemenin ötesine geçecek.

İLGİLİ HABERLER