Teknoloji

Google sanal gerçeklik stüdyosunu kapatıyor

google sanal gerceklik

Google sanal gerçeklik stüdyosu Spotlight Stories‘i kapatma kararı aldı. Karar, stüdyonun baş yapımcısı Karen Dufilho tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postayla açıklandı. Spotlight Stories, Google ve Motorola’nın mobil cihazlar için 360 derecelik videolar oluşturma girişiminin bir parçası olarak doğmuştu.

Spotlight Stories tarafından hazırlanan interaktif içerikler, Google’ın Daydream VR başlığında kullanıcılarla buluşturmuştu. Söz konusu içerikler, YouTube’da da izlenebiliyor.

Spotlight Stories ekibi, geride kalan altı yıllık dönemde Oscar ödüllü yönetmenlerin öncülüğünde oldukça ilginç projeler gerçekleştirdi. Bunlardan biri, Patrick Osborne tarafından yönetilen “Pearl” isimli kısa filmdi. Pearl, Oscar’a aday gösterilen ilk sanal gerçeklik filmi unvanını kazanmıştı.

Google sanal gerçeklik stüdyosunda çalışanlara başka pozisyonlar önerecek

Variety‘de yer alan habere göre, Spotlight Stories’in çalışanlarına Google bünyesinde başka pozisyonlara geçiş yapma imkânı sunulacak. Bunun stüdyoyla çalışan kreatif personeli kapsamaması muhtemel görünüyor. Kreatif personelin büyük kısmını proje bazlı olarak stüdyoyla anlaşan kişiler oluşturuyor.

Google sanal gerçeklik stüdyosu tarafından hazırlanan projelere ciddi yatırım yapmıştı. Ancak şirket bu yatırımın karşılığını alamadığını düşünüyor gibi görünüyor. Stüdyonun neden kapatıldığı konusunda bilgi vermeyen internet devi, Spotlight Stories’in şimdiye kadar yaptıklarından dolayı gurur duyduğunun altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER