Teknoloji

Google sanal gerçeklik sınıf sistemini okullara ücretsiz sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-cardboard-290915

Google, tüm öğrencilerin dünyayı sanal gerçeklikte deneyimlemelerini istiyor. Şirket, doğal olarak, bu deneyimde Cardboard adını taşıyan düşük maliyetli sanal gerçeklik başlığından ve Expeditions ücretsiz okul gezisi simülasyonu yazılımından faydalanılmasını amaçlıyor. Google’dan yapılan açıklamada Expeditions’ın kullanmak isteyen okullara bir kutu Cardboard başlık ve öğretmenlerin tablet aracılığıyla kontrol edebilecekleri yazılımla yüklü olarak dağıtılacağı belirtildi. Google, böylelikle hem kendi VR setini geliştirmeyi hem de kendi ürünlerinin küresel eğitim sistemlerinde bir demirbaşa dönüşmesini amaçlıyor.

Google, Expeditions’ı mayıs ayında Cardboard’un yeni versiyonunu tanıtırken duyurmuştu. Cardboard’un yeni versiyonu, Android telefonların yanı sıra iPhone’lar ile çalışmasıyla da dikkat çekmişti. Expeditions, okul gezilerini oluşturmak için Google Sokak Görünümü çerçevesinde toplanan görüntülerden faydalanıyor.

Expeditions ile şu an için yaklaşık 100 noktaya okul gezisi düzenlenebiliyor. Bu noktalar arasında müzeler, Shakespeare eserlerine konu olan İtalyan şehri Verona ve batık yatırım bankası Lehman Brothers’ın eski genel merkez binası bulunuyor.

Expeditions, Silikon Vadisi’nin sınıflarda tutunmak için attığı yeni bir adım olarak nitelenebilir. Google, söz konusu çabalarına 2006 yılında Apps for Education programıyla başlamıştı. Microsoft ise Skype’ın sınıflarda telekonferans için kullanılmasının önünü açmıştı. Google sanal gerçeklik sistemini sınıflara taşıyarak öğrencilerin dünya üzerinde bambaşka noktalara ışınlanmış gibi hissetmelerini mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER