Teknoloji

Google sanal gerçeklik ekibine Logan Olson’u transfer etti

google-sanal-gerceklik-080417Google sanal gerçeklik ekibine önemli bir ismi daha dahil etti. Sanal gerçeklik üzerinden müzik yapmayı mümkün kılan SoundStage uygulamasının geliştiricisi Logan Olson, Clay Bavor liderliğindeki ekibe katıldı. SoundStage ile HTC Vive ve kontrol araçlarının yardımıyla sanal bir müzik stüdyosu çalıştırmak mümkün oluyor.

Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Olson’un şirkete katılmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Olson’un SoundStage ile sanal gerçeklik ortamında bir şeyler oluşturmaya yönelik çalışmaların liderlerinden biri haline geldiğini belirten şirket, geliştiricinin sanal gerçeklik ve kreativite konusundaki potansiyelinin heyecan verdiğinin altını çizdi.

SoundStage geçtiğimiz ay itibarıyla Steam’deki “Erken Erişim” etiketinden kurtulmuş ve 1.0 sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu sürümle kullanıcılara pek çok yenilik sunulsa da, aktif geliştirme süreci de son bulmuştu. Uygulama aynı zamanda Oculus Rift’e de açılmıştı.

Olson’un Google’a katılması, SoundStage’in asla Logic Pro veya Ableton Live ile rakip hâle gelemeyeceğini de gösteriyor. Google, Olson’un deneyiminden gelecek ürünlerinde faydalanmak istediğinin altını da çiziyor.

Google sanal gerçeklik konusunda yavaş hareket ediyor

Google, gelecek vadeden sanal gerçeklik platformu Daydream VR’ı geçtiğimiz sonbaharda Pixel ve Pixel XL telefonlarıyla duyurmuştu. Ancak şirket o günden bu yana işleri biraz yavaştan alıyor. Bazı üreticiler Daydream uyumlu akıllı telefonlarını görücüye çıkarsa da, Pixel telefonlarının bulunurluğunun sınırlı olması nedeniyle Daydream de arka planda kalıyor. Ancak Olson’un ekibe katılması, Google’ın sanal gerçeklik konusunda biraz daha gaza basabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER