Teknoloji

Google sanal gerçeklik ekibini genişletmeyi sürdürüyor

google sanal gerceklik

Google sanal gerçeklik biriminin daha resmi bir yapıya bürünmesiyle birlikte birime olan ilgi de artmışa benziyor. Sanal gerçeklik birimi içinde oluşturulan tasarım ekibine farklı birimlerden 10 çalışanını kaydıran şirket, sanal gerçeklik uygulamalarının tasarım şefliği görevini de Joshua To’ya verdi.

Tasarım, Google’ın sanal gerçeklik hedeflerinde başarıya ulaşması için kilit noktalar arasında yer alıyor. Piyasaya çıkmış veya yakında çıkacak olan sanal gerçeklik cihazlarının önemli bir kısmı, erişilebilirlik ve estetik konusunda yetersiz bulunuyor. Google’ın bu noktada yoğun bir baskıyla karşılaşması muhtemel gözüküyor.

Tasarım zekası, Google’ın ön plana çıkan yönleri arasında yer almıyor. Ancak şirketin mobil endüstrisindeki en büyük rakibi olan Apple’ın sanal gerçeklik alanına da girmeye hazırlanması, Google’ı biraz hareketlendirmişe benziyor. Apple’ın sanal gerçeklik ekibini her geçen gün büyüttüğüne dair haberler, hafta içinde gündeme gelmişti.

Google’ın sanal gerçeklik çalışmalarının kamuoyuna yansıyan yüzü olarak Cardboard göze çarpıyor. Sanal gerçeklik başlığı 2014 yılında görücüye çıkmıştı. Yeni sanal gerçeklik uzmanlarının önemli bir kısmı ise daha önce şirketin farklı birimlerinde çalışıyordu. YouTube ve ATAP, sanal gerçekliğe iş gücü ihracatında bulunan Google birimleri arasında yer alıyor.

Ekibin en yeni üyesi olan Joshua To’nun ise Google ile gelgitli bir ilişkisi bulunuyor. 2006’dan 2010’a kadar Google’da çalışan To, internet devinin 2014’te tasarım danışmanlık şirketi Hattery’yi satın almasıyla eski yuvasına dönmüştü. To ve çalışma arkadaşları, tasarım konusunda Jon Wiley’e bağlı olarak hareket edecek.

İLGİLİ HABERLER