Teknoloji

Google sanal gerçeklik ile Büyük Set Resifi’ni keşfetmeyi sağlıyor

google sanal gerceklik

Google’ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen I/O’da yaptığı en önemli duyurulardan birisi de Expeditions olmuştu. Bir sanal gerçeklik seti olan Expeditions, eğitimcilere Mars veya Çin Seddi gibi yerlere sanal okul gezileri düzenleme imkanını veriyor. Şirket şimdi bu listeye iki konum daha ekliyor.

Avustralya’da bulunan Büyük Set Resifi ve Birleşik Krallık monarşisinin kalbi olan Buckingham Sarayı, Google sanal gerçeklik çalışmaları çerçevesinde gezilebilecek. Alchemy VR tarafından hazırlanan sanal Büyük Set Resifi gezisini tasarlayan isim ise doğa belgesellerinin tanınan sesi Sir David Attenborough’dan başkası değil.

google sanal gerceklik

Buckingham Sarayı turu ise Birleşik Krallık Royal Collection Trust imzası bulunuyor. Sarayın YouTube’a yüklenen 360 derecelik videosu ise izleyicilere telefonları aracılığıyla Kraliçe II. Elizabeth’in sanat koleksiyonunu keşfetme imkanını veriyor.

Google’ın sundukları bunlarla sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz eylül ayında Expeditions Pioneer Program’i duyuran Google, programa dahil olan okullara özel ekipler göndermiş ve tam teşekküllü kitin nasıl kullanacağı konusunda seminerler vermişti. O günden bu yana 500 binden fazla kullanıcının katıldığı program, şimdi kayıt olmak isteyen belli okullar için beta versiyonuna geçiyor. Seçilen eğitimciler programın Android uygulamasını indirebilecek, sınıflarında kullanabilecek. Böylelikle hem açıklar keşfedilecek hem de kullanıcıların talep ettiği özellikler konusunda daha somut fikirlere ulaşılabilecek. Mountain View merkezli şirketin sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarında eğitim önemli bir yer tutuyor. Expeditions programına yeni duraklar eklenmesi, platformun geleceğine ilişkin beklentiyi yükseltiyor.

İLGİLİ HABERLER