Teknoloji

Google artırılmış ve sanal gerçekliği birleştiren başlık üstünde çalışıyor

google sanal gerceklikGoogle’ın Oculus Rift’e rakip olacak bir sanal gerçeklik başlığı geliştirme planlarını iptal ettiği daha önce gündeme gelmişti. Ancak Engadget sitesinde yayınlanan yeni bir haber, şirketin halen üst sınıf bir sanal gerçeklik başlığı üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirtiyor. Söz konusu başlığın sanal ve artırılmış gerçekliği birleştireceği iddia ediliyor.

Engadget’a konuşan kaynaklar, Google’ın mobil telefon veya bilgisayar olmadan çalışabilecek gelişmiş bir başlık hazırlamaya yoğunlaştığını belirtiyor. Haberde başlığın bir ekran barındırdığı ve daha çok artırılmış gerçeklik üzerine kurulu olabileceği bilgisi de yer alıyor. Bu da ortaya çıkacak başlığın Oculus Rift’ten ziyade Microsoft’un HoloLens’ine yakın olabileceğini düşündürüyor. Recode sitesinde yer alan haberde ise orijinal cihazın oyuna yönelik sanal gerçeklik başlıklarıyla rekabet amacıyla tasarlandığı, ancak Google’ın başka donanım projelerini yürütmeye de devam ettiği belirtiliyor.

Google sanal gerçeklik konusunda iddialı planlara sahip

Google sanal gerçeklik konusundaki iddialı planlarının bir kısmını daha önce gün yüzüne çıkarmıştı. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında Android tabanlı sanal gerçeklik platformu Project Daydream’i duyurmuştu. Söz konusu platform, Google Cardboard’un gösterdiği başarının üstüne inşa edilmişti. Ancak Engadget’ın haberinde Google’ın uzun vadede Android tabanlı deneyimlerin de ötesine geçmeyi planladığı belirtiliyor.

Google artırılmış gerçeklik teknolojisiyle de farklı noktalarda temas kuruyor. İnternet devi, merkezi Florida’da bulunan “karışık gerçeklik” şirketi Magic Leap’i destekliyor. Pokemon Go’nun yakaladığı başarı, dünyanın artırılmış gerçeklikle yakınlaşmaya hazır olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER