Bilim

Google ve Samsung’dan sağlık ve fitness verileri için ortak uygulama

google samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google ve Samsung, Google I/O 2022’de, fitness ve sağlık uygulamaları arasında birlikte çalışmayı basitleştirmeyi amaçlayan yeni bir birleşik platform ve API olan Health Connect’i duyurdu.

Yeni Health Connect API’leri, geliştiricilerin daha zengin uygulama deneyimleri oluşturmak için farklı fitness uygulamalarından, cihazlardan ve giyilebilir cihazlardan gelen verilere güvenli bir şekilde erişmesine olanak tanıyor. Uygulama, geliştiricilerin bir kullanıcının sağlık ve fitness verilerini okuması ve yazması için tek bir arayüz sağlıyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman erişimi kapatma veya verileri silme özelliği ile hangi uygulamaların veri toplayabileceğini ve paylaşabileceğini kontrol edebilecekler. Google, tüm verilerin cihazınızda yerel olarak şifreleneceğini ve saklanacağını söylüyor.

google samsung health connect

Health Connect aktivite, uyku takibi, vücut ölçümleri, hayati değerler, kalp atış hızı ve kan basıncı gibi çeşitli genel sağlık ve fitness veri kategorilerini destekliyor. Aynı verileri sağlayan birden fazla fitness uygulamasının olduğu durumlarda, kullanıcılar hangi kaynağa öncelik vermek istediklerine karar verebilirler. Tüketicilere gelince; bu, sağlık verilerinizi Fitbit uygulamasına kaydederseniz, teorik olarak Samsung Health uygulamanızdan da tümüne erişebileceğiniz anlamına geliyor.

Google Ürün Müdürü Chris Walk, konuyla ilgili bir blog gönderisinde, “Geliştiriciler, kullanıcı izniyle, standartlaştırılmış şema ve API davranışını kullanarak Health Connect’ten güvenli bir şekilde veri okuyabilir ve buna veri yazabilir. Kullanıcılar, herhangi bir zamanda hangi uygulamaların verilere erişim istediğini görmek için ayrıntılı kontrollerle gizlilik ayarları üzerinde tam kontrole sahip olacak. Health Connect’teki verilerin tamamı cihazda ve şifreli.” ifadelerine yer verdi.

Bu yeni API’ler artık Android Jetpack aracılığıyla tüm uygulama geliştiricilerin kullanımına sunulmuş durumda bulunuyor. Samsung Health, Fitbit, Google Fit, MyFitnessPal, Leap Fitness ve Withings, Health Connect’i benimseyen ilk Android uygulamaları arasında olacak.

Bir Android uygulama geliştiricisiyseniz ve yeni API’lerden yararlanmak istiyorsanız resmi belgeleri burada bulabilirsiniz. Daha fazla ayrıntı için, geliştiricilerin yeni fitness ve sağlık deneyimleri oluşturmak için Health Connect API’sini nasıl kullanabileceğini açıklayan, aşağıda bağlantısı verilen yeni API’lerle ilgili Google I/O oturumuna göz atabilirsiniz. Bunu da aşağıda paylaşıyoruz.

Health Connect uygulaması şu anda Google Play Store’da erken erişimde mevcut, ancak ortak uygulamalarının henüz onu destekleyecek şekilde güncellenmedi.

İLGİLİ HABERLER