Teknoloji

Google Samsung ile olan arama anlaşmasını 3.5 milyar dolara yenileyebilir

google samsungGoogle popüler akıllı telefonların varsayılan arama motoru olmak için yaptığı anlaşmaları yenilemeye hazırlanıyor. İnternet devinin bu amaç doğrultusunda Apple’a 3 milyar dolar ödeyebileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Google Samsung ile olan anlaşmasını da yenileyecek gibi görünüyor.

Apple ile son olarak 2014’te lisans anlaşması yapan Google’ın kasasından 1 milyar dolar çıktığı belirtilmişti. Apple’ın eskiye kıyasla 3 kat daha fazla para alacak olması, Samsung’u da heyecanlandırmışa benziyor.

Güney Koreli analistler, Samsung’un Google ile arama lisansı anlaşmasını yenilemek için yıllık 3,5 milyar dolardan az bir rakam istemeyeceğini iddia ediyor.

Google Samsung’a ödediği miktarın karşılığını rahatlıkla alabilir

3.5 milyar dolar oldukça büyük bir meblağ. Ancak Google için bu rakamı ödemek ve söz konusu yatırımın karşılığını almak çok zor görünmüyor. Samsung’un telefonlarında varsayılan arama motoru olmak, Google’a ciddi bir reklam geliri kazandırabilir. Dolayısıyla ortada iki tarafa da kazandıracak bir iş anlaşmasının durduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Ortada dolaşan büyük rakamlar, mobil cihazlardan gelen arama ve reklam gelirlerinin şirket adına ne kadar önemli hâle geldiğini gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER