Bilim

Google sağlık takibi için bileklik geliştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-medikal-bileklik-240615

Son dönemde tıbbi çalışmalarını biraz daha ön plana çıkaran Google’ın şimdi de medikal işlevleri ön plana çıkan bir bileklik üstünde çalıştığı söyleniyor. Kalp atış hızı, nabız ve deri sıcaklığını dakika dakika izleyecek olan bileklik, güneş maruziyeti gibi dış etmenleri de takip edebilecek.

Söz konusu bilekliğin Google Glass, Project Loon, sürücüsüz otomobil gibi projeleri hazırlayan Google X laboratuvarı tarafından geliştirildiği söyleniyor. Google’ın bilekliği genel satışa sunmayacağı ve cihazın klinik deneylerde ya da reçeteli hastalarda kullanılacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Google, yeni bilekliğiyle doktorların hastalarını hastane dışında takip etmesine de yardımcı olmayı amaçlıyor. Piyasadaki fitness bilekliklerinin topladığı sağlık verileri güvenilir bulunmadığı için Google’ın bileklik geliştirme yoluna gittiği düşünülüyor. Apple da klinik deneyler için geliştirdiği ResearchKit isimli platformuyla aynı amaç doğrultusunda çalışıyor.

Bileklik Google’ın geliştirdiği ilk tıbbi ürün değil. Google X daha önce de takan kişinin glikoz seviyesini ölçen özel bir kontakt lens geliştirmişti.

İLGİLİ HABERLER