Bilim

Google sağlık uygulamalarının geleceğini daha fazla veride görüyor

google fit

google saglikGoogle sağlık ve zindelik alanının kapısını 2014’te Apple Sağlık’a rakip olması için hazırladığı Fit ile açmıştı. Şirket o günden bu yana platformunu yeni özelliklerle geliştirmeyi sürdürüyor. Platform sayesinde kullanıcılar günlük aktivitelerinin kaydını daha etkin biçimde tutabiliyor, gerçek zamanlı istatistiklere ulaşabiliyor, egzersizlerini kayıt altına alabiliyor ve kendilerine hedef belirleyebiliyor. Fit, kullanıcıların kişisel verilerine derinlemesine erişebildiğinde daha faydalı bir uygulamaya dönüşüyor. Google sağlık uygulamalarının geleceği için daha fazla kişisel veriye erişimin önemli bir rol oynadığına inanıyor.

Google Play’in Sağlık ve Fitness uygulamalarından sorumlu yöneticisi Mary Liz McCurdy, SXSW 2017’de katıldığı bir etkinlikte sağlık uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. McCurdy, artık sağlık kategorisine sadece kayıt uygulamalarının başvurmadığına dikkat çekti.

Google yöneticisi, yeni nesil sağlık uygulamalarının artık kullanıcı verilerini daha derin deneyimlere dönüştürdüğünü dile getirdi. McCurdy, böylelikle uygulamaların eskisine kıyasla daha faydalı olduğunu ifade etti. Artık pek çok sağlık ve fitness uygulaması kullanıcılara beslenme, uyku ve egzersiz konusunda tavsiye verebiliyor.

Google sağlık uygulamalarının insanlara daha fazla kontrol sağladığına inanıyor

McCurdy, mobil uygulamalar sayesinde herkesin özel bir antrenörle çalışabildiğini dile getirdi. İnsanların egzersize ayırdığı zamanın arttığını söyleyen Google yöneticisi, mobil uygulamalardaki antrenörlerin zaman içindeki gelişimine de dikkat çekti. McCurdyi mobil uygulamalarla kullanıcıların sağlıklarını daha yakından kontrol edebildiğini de sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER