Teknoloji

Google Sağlık birimini parçalara ayırıyor

google

Google bir kez daha sağlık alanındaki stratejisini tepeden tırnağa yenilemeye hazırlanıyor. 2018’de kurduğu Sağlık birimini parçalara ayırma kararı alan internet devi, sağlık odaklı ürünlerini dağıtılmış bir yaklaşım çerçevesinde geliştirecek. Birimin başındaki David Feinberg’in şirketten ayrılacağı açıklanırken, çalışanların bir bölümünün Fitbit ve Arama gibi ekiplere gönderileceği ifade edildi.

Zaten karmaşık bir yapı olan Google Sağlık’taki değişikliğin de karmaşık olduğu söylenebilir. Apple ve Google gibi şirketlerin sağlık sektörüne olan ilgisi yıllardır artarken, ekosistemin parçalı yapısı hatırı sayılır ilerlemeler kaydetmelerini zorlaştırmıştı.

Google’ın sağlık alanındaki girişimlerinin çeşitliliği de bu süreçte şirketin işini pek kolaylaştırmamıştı. Android için hazırlanan fitness uygulamalarından yapay zekâ destekli göz hastalığı tespit sistemine kadar uzanan pek çok proje, Google’ın sağlık portföyünde yer alıyor.

Google, Sağlık birimini bu girişimleri birleştirmek ve şirketin genişleyen hedeflerine ortak bir amaç kazandırmak amacıyla kurmuştu. Sağlık markasının geçmişi 2006’ya kadar uzansa da, 2018’de David Feinberg’in katılımıyla sağlık sektörüne yönelik ilgi kuvvetlenmişti. Yeni dönemde yapılacak değişikliklerin mevcut kullanıcı deneyimini etkilemesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER