Teknoloji

Google Reply uygulamasının gelişimini sonlandırıyor

google reply

Google Reply adını taşıyan deneysel uygulamasıyla Slack, Hangouts ve Facebook Messenger gibi platformlarda akıllı yanıt desteği sunmaya başlamıştı. İnternet devi, Area 120 adını taşıyan kuluçka biriminde geliştirilen uygulamaya olan desteğin sonlandırılacağını açıkladı.

Beta testine katılan kullanıcılara bir e-posta gönderen Google, Reply’ın birkaç ay boyunca daha çalışmaya devam edeceğini ancak bu süreçte hatalarla karşılaşılabileceğini ve önerilerin eskisi kadar iyi olmayabileceğini belirtti.

Şirket, Reply’dan öğrenilenlerden farklı Google ürünlerinden yararlanılacağını açıkladı. Bu ürünler arasında Akıllı Yazma ve Akıllı Yanıt özelliklerinin olduğunu görmek pek zor değil.

Google Reply’ı test edenler uygulamanın genellikle onaylayıcı cevaplar önerdiğini veya alınan mesajdaki ismin tekrarlandığı cevap seçenekleri sunduğuna dikkat çekmişti. Uygulamanın konudan bağımsız olarak üçüncü cevap seçeneği olarak “Seni seviyorum” cümlesini önermesi de göze çarpan bir diğer nokta olmuştu.

Google Reply için Haritalar ve Takvim entegrasyonları da planlıyordu

Google Reply ile sunduğu çözümü Haritalar ve Takvim uygulamalarına entegre etmek için de çalışmalar yürütüyordu. Ancak Reply’ın gelişiminin sonlandırılması, en azından kısa vadede Haritalar ve Takvim için akıllı yanıt özelliğinin sunulmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER