Teknoloji

Google ekranları hoparlöre dönüştürebilen Redux’ı satın aldı

Google Türkiye google fransa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google reduxGoogle donanım üretimi konusunda daha büyük oynamaya hazırlandığının işaretlerini geçtiğimiz yıl vermişti. Şirket, HTC bünyesinde Pixel telefonlarını geliştiren ekibi 1.1 milyar dolar karşılığında transfer etmişti. İnternet devi, en büyük rakiplerinden Apple’ın yonga tasarımcısını da bünyesine katmıştı. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber, şirketin hamlelerinin bunlarla sınırlı kalmadı. Habere göre, Google Redux isimli İngiltere merkezli ses teknolojisi girişimini de satın aldı.

Küçük bir ekipten oluşan Redux, adını geliştirdiği sıra dışı ses teknolojisiyle duyurmuştu. Şirket, akıllı telefon ve bilgisayar ekranlarından yüksek kaliteli ses ve dokunsal geri bildirimler alınmasını mümkün kılan bir sisteme imza atmıştı.

Dosyalara göre, Google satın almayı geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirdi. İnternet devi, satın almanın ardından Redux’ın web sitesini de kapattı. Redux’ın teknolojisinin daha önce gerçekleştirilen demolarında küçük tetikleyiciler barındıran bir ekranın nasıl ses çıkışı sağladığı gözler önüne serilmişti. Akıllı telefonlara hoparlör yerleştirme ihtiyacını ortadan kaldıran bu teknoloji, Google’a gelecekte piyasaya süreceği akıllı telefonlarda pil veya diğer bileşenlere daha fazla yer açma imkânı verebilir.

Google Redux’ın teknolojisiyle akıllı telefon pazarında elini güçlendiriyor

Redux’ın teknolojisi daha önce bilgisayar ekranlarında ve otomobillerdeki araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde kullanılmıştı. Ancak teknolojiden mobil cihazlarda yararlanılmamıştı. Google Redux’ı satın alarak bu teknolojiyi akıllı telefonlarda kullanan ilk üretici olma hakkının da sahibi oldu. Bunun rekabetin daima üst düzeyde seyrettiği akıllı telefon pazarında Google’ın elini güçlendirecek bir girişim olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER