Teknoloji

Google Quantum Paper ile bir sonraki Android sürümü için birleşik bir tasarım oluşturacak

25 Haziranda başlayacak Google I/o öncesinde hem donanım hem de yazılım sızıntıları internete düşmeye devam ediyor. Google’ın bir sonraki Android sürümü için Quantum Paper adını taşıyan birleştirilmiş tasarım yaklaşımını uygulayacağı ve tasarımları bir araya getirmeyi planladığı iddia ediliyor. KitKat’ı takip edecek yeni Android sürümünün L harfiyle başlayan bir tatlı adını taşıması beklense de, Android Police’in haberinde tasarım projesinin Quantum Paper olarak adlandırıldığı ifade ediliyor.

google-quantum-paper-120614

Quantum Paper’ın web, Android ve iOS için görsel, hareketli ve etkileşimli tasarım için sistemleri birleştireceği ve kodlayacağı belirtildi. Daha öncesinde Polymer adını taşıyan ve polymer-project.org adresinden ulaşılabilen proje, kişiselleştirilebilir bloklar kullanarak tepkisel bir web sitesi yapmayı mümkün kılıyor.

Projenin nihai hedefi yazılımcıların hem Google ürünleri hem de üçüncü taraf uygulamalarla kolaylıkla çalışabilecek bir taslak kullanmasını mümkün kılmak olarak tanımlanırken, proje sayesinde bir gün tüm platformlarda çalışabilecek bir uygulamanın tasarlanması amaçlanıyor, iOS uygulamasının GoogleKit ile oluşturulacağı ifade edilirken, gereksinimlerin neler olduğu ve neden Quantum Paper’dan ayrı olduğu henüz bilinmiyor.

Ekran görüntülerine bakıldığında yeni ikonların varlığı hemen göze çarpıyor. Bu görüntülerin Project Hera olarak adlandırılan yeni Android sürümüne ait olduğu söyleniyor. Google’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümüyle ilgili daha fazla detay için 25 Haziran tarihini beklemek gerekiyor.

İlgili >> Android Police

İLGİLİ HABERLER