Teknoloji

Google teslimat drone’larının testini ABD’ye taşıyor

google-project-wing-131015

Google’ın “özel” çalışmalar gerçekleştiren Google X birimi çerçevesinde yürüttüğü projelerden birisi de, “Project Wing” adını taşıyan, dikey olarak havalanabilen tek kanatlı insansız hava aracıydı. Öncelikli amacı ürün teslimatı olan Project Wing, Avusturalya’da yoğun biçimde test edilmiş, ancak şirket hedeflerine ulaşamamıştı.

Google X yöneticisi Astro Teller, geçtiğimiz mart ayında yeni bir tasarım üstünde çalıştıklarını belirtmişti. ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA) belgeleri, Google’ın söz konusu yeni tasarımları nihayet geliştirdiğini ortaya koyuyor. Belgelere göre, M2 ve B3 adını taşıyan prototipler ekim ayı itibarıyla ABD’de test edilebilmeleri için kayıt altına alındılar.

FAA belgelerine bakıldığında Google’ın drone’larına ilişkin daha fazla şey söylemek pek kolay değil. Her iki aracın da Google’ın Mountain View’deki genel merkezi yerine Boulder’daki ofisi üstünden kaydedilmesi dikkat çekiyor. İki elektrik motoru taşıyan, sabit kanatlı insansız hava araçlarının ağırlığı 25 kilogramın altında yer alıyor.

Uçuş yüksekliği 120 metre olarak verilen drone’ların 160 kilometre hıza ulaşabileceği söyleniyor. Astro Teller, drone programına dair yeni gelişmeleri yıl içinde paylaşacaklarını belirtmişti. Dolayısıyla bu yöndeki yeni haberlerin 2015 sona ermeden duyurulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER