Teknoloji

Google’a göre en iyi Project Tango uygulamaları

Google, etrafının haritasını çıkarabilen tableti Project Tango’ya yeni uygulamalar geliştirilmesi için bir yarışma düzenlemişti. Düzenlenen yarışmanın kazanan dört uygulama, şirket tarafından açıklandı. Söz konusu dört uygulamanın üçünün oyun olması kulağa şaşırtıcı gelse de, seçilen oyunların her birinin Project Tango’yu farklı ve sıra dışı biçimde kullandığı görülüyor.

Yarışmanın genel kazananı WeR Cubed adını taşıyan yapboz oyunu oldu. Tüm küpler aynı renge dönüşene kadar bir kübü diğerlerinin etrafında çevirerek oynanan oyunun kontrol şeması, Project Tango üstüne kurulu değil. Project Tango oyunculara odanın etrafında dolaşarak yapbozun farklı yönlerine bakma fırsatı sağlıyor.

ghostly-mansion-031115

En iyi oyun veya eğlence uygulaması kategorisindeki kazanan ise bir diğer üç boyutlu yapboz oyunu olan Ghostly Mansion. Perili bir üç boyutlu malikanede geçen Ghostly Mansion, tamamen Project Tango tableti ile kontrol ediliyor. Bir hayaleti yöneten oyuncular, kendi ölümlerine ilişkin delillere ulaşmaya çalışıyor.

En iyi artırılmış veya sanal gerçeklik uygulaması kategorisinde de kazanan yine bir oyun oldu. InnAR Wars adını taşıyan oyun, odayı göktaşları ve gezegenlerle dolu bir galaksiye dönüştürüyor. İki oyuncu odanın içinde dolaşarak birbirlerine karşı uzayda savaşabiliyor.

Faydalı uygulamalar kategorisinde ise Google’ın seçimi Phi.3D oldu. Project Tango’nun temel yeteneği olan haritalamadan faydalanan uygulama ile kullanıcılar çevrelerinin üç boyutlu bir modelini oluşturabiliyor.

Kategori kazananlarına 4 bin 96 dolar ödül veren Google, genel kategorinin kazananı WeR Cubed’un geliştiricilerini ise 8 bin 192 dolarla ödüllendirdi. Halihazırda geliştirme süreci devam eden Project Tango tabletine sahip olmak için 512 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER