Teknoloji

Google Project Tango’yu bitiriyor, ARCore ile yola devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google gelecek yıl, 1 Mart tarihinde Project Tango’yu kapatacağını açıkladı. Project Tango, Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojilerini akıllı telefonlara getirmek için başlattığı bir projeydi, ancak hiçbir zaman beklenen çıkışı gerçekleştiremedi. Sistem 2014 yılında tanıtıldı ve daha sonra geliştiricilere özel araçlar çıktı. Hatta Lenovo ve Asus‘tan da bu teknolojiye sahip cihazlar gördük.

Ne var ki, söz konusu cihazların özel sensörlere ihtiyacı vardı. Öte yandan Google, tıpkı Apple gibi artırılmış gerçeklik özelliklerini telefonlara, mevcut donanımları kullanarak getirmenin yollarını bulmuştu. Google, geçtiğimiz ağustos ayında tanıttığı yeni artırılmış gerçeklik sistemi ARCore ile yeni ve farklı bir başlangıç yapmış oldu.

ARCore, bazı artırılmış gerçeklik çıkartmalarının yardımıyla Pixel ve Pixel 2 cihazlarında çeşitli uygulamaların gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Öte yandan Samsung da, Galaxy serisi Android cihazlarında ARCore’u destekleyeceğini açıkladı. Yani, yeni artırılmış gerçeklik sistemi, kısa süre içinde Tango’nun ulaştığından daha büyük bir cihaz hacmine erişmiş oldu.

ARCore tanıtıldığındna bu yana, Tango’nun bu yeni sistem dolayısıyla kaldırılacağı düşünülüyordu. Google, yaptığı duyuruyla beklentileri gerçekleştirmiş, işi resmileştirmiş oldu. Project Tango web sitesi kapatılırken, Tango’nun Twitter hesabında da bu projenin sonlandırılacağı ve 1 Mart 2018 tarihinden sonra Google tarafından desteklenmeyeceği belirtildi. Yine Twitter hesabında, Google’ın artırılmış gerçeklik teknolojilerini geliştirmeye ARCore ile birlikte devam edeceği de dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER