Teknoloji

Patent başvurusu Project Stream’in kumanda tasarımını ortaya çıkardı

google project stream

Google Project Stream adını taşıyan oyun projesine ilişkin detayları önümüzdeki hafta itibarıyla açıklanacak. İnternet devinin Chrome OS‘in ardından geliştirdiği en büyük web tabanlı deneyimlerden biri olan Project Stream için ilk test geçtiğimiz yılın ekim ayında Assassin’s Creed Odyssey ile yapılmıştı. İnternet tabanlı oyun deneyimi sunacak projeye dair bilinen detaylara hazırlanan oyun kumandasının tasarımı da eklendi.

Oyun kumandaları günümüzde büyük ölçüde bir standarda kavuşmuş gibi görünüyor. İki analog çubuğu, bir D-pad, üst kısımda yer alan tuşlar ve ana komut tuşları kumandaların büyük kısmında mevcut. Ancak her üreticinin bazı özel tuşlar eklemesi, oyun kumandalarının birbirlerinden ayrılabilmesini sağlıyor.

Google’ın “Oyun Kumandasında Bildirimler” başlıklı patent başvurusu, şirketin Project Stream için hazırladığı oyun kumandasının nasıl göründüğü konusunda ipucu veriyor. Kumandanın ortasında üzerinde  büyük bir aksiyon tuşu göze çarparken, bu tuşun üstünde de ana ekran tuşu ve “Geri” ya da “Menü” tuşu olarak programlanması muhtemel başka bir buton daha bulunuyor. Üzerinde mikrofon resmi bulunan tuşun ise hem sohbette hem de Google Asistan’da kullanılması muhtemel görünüyor.

Google’ın patent dosyasında sunduğu çizimlerin yetenekli tasarımcılara ilham vermesi çok fazla zaman almadı. Yanko Design tarafından çizimler doğrultusunda hazırlanan konsept tasarım, Google Project Stream tasarımı konusunda çok daha net fikir edinmeyi sağlıyor.

Google Project Stream konusundaki detayları görmek için 19 Şubat’ta Oyun Geliştiricileri Konferansı kapsamında düzenlenecek etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER