Teknoloji

Google Project Loon fikrini çalmakla suçlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google project loonGoogle mühendislerinin Project Loon fikrini daha önce hava durumu takip balonlarıyla internet dağıtımını test etmeye başlayan bir şirketten çaldığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz pazartesi günü ABD’nin Kaliforniya eyaletinde internet devi aleyhine dava açan Space Data Corporation isimli şirket, dilekçesinde Google’ın en tepesinde yer alan isimlerle olan temasına ilişkin bilgiler de veriyor.

Dilekçeye göre; Larry Page, Sergey Brin ve Google X temsilcilerinden oluşan grup, 2007’de Space Data Corporation (SDC) yetkilileriyle bir araya geldi. Google’ın o dönemde SDC’ye yatırım konusunda oldukça istekli gözüktüğü belirtilirken, tarafların görüşmeler sırasında gizlilik anlaşması imzaladığına dikkat çekildi. SDC bu anlaşmanın verdiği güvenle o güne kadar gizlilikle yürüttüğü projesinin detaylarını Google ile paylaştı.

Google Project Loon 2013’te duyurulmuştu

Ancak internet devi, SDC’ye yatırım yapmak yerine 2013’te kendi bünyesinden Project Loon’u ortaya çıkarmayı tercih etti. Mahkemeye sunulan dilekçede, Google’ın SDC’yi The Wall Street Journal’a haber sızdırmakla suçlayarak görüşmelerden çekildiği belirtildi. Fakat SDC gizlilik anlaşmasının şartlarının asla açık biçimde ihlâl edilmediğini savunuyor.

SDC’ye göre, Google Project Loon ile sekiz yıldır kendisine ait patentleri ihlâl ediyor. Google’ın sırlarını açığa çıkararak faaliyetlerine onarılamaz zararlar verdiğini savunan SDC, internet devi ile girdiği hukuk savaşının sonunda yaralarına pansuman yapmaya yeterli olacak tazminat miktarını kazanmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER