Teknoloji

Google Project Loon balonlarını test etmek için Avusturalya’nın en büyük telekom operatörüyle işbirliğine gidiyor

google-project-loon-200614

Google’ın yüksek uçan balonlarla tüm dünyaya internet erişimi sağlama planı olan Project Loon’un testlerinin yeni durağı Avusturalya olacak. Aralık ayında başlayacak testler çerçevesinde ilk olarak Queensland eyaletinin batısında 20 balon havaya salınacak. Google bu testleri gerçekleştirirken Avusturalya’nın en büyük telekom operatörü Telstra ile birlikte çalışacak. İnternet devi böylelikle Project Loon kapsamında ilk kez bir telekom şirketiyle işbirliğine gitmiş olacak.

Google’dan bu yıl içinde yapılan açıklamada Project Loon’u gerçeğe dönüştürmek için operatörlerle işbirliğine gidileceği belirtilmişti. Mobil ve geniş bant operatörlerinin balonlarını kiralamasını amaçlayan Google, Avusturalya’daki testlerinde daha farklı bir yol izleyerek Telstra’nın baz istasyonlarına erişim hakkı elde etti.

Google’ın özel projeler üzerine odaklanan Google X birimi tarafından geliştirilen balonlar daha önce ABD ve Yeni Zelanda’da test edilmiş, ancak her iki ülkede de testler esnasında sorunlar yaşanmıştı. ABD’de alçaktan uçan bir balon elektrik iletim hatlarına zarar vermiş, Yeni Zelanda’da ise denize düşen balonun bir uçak zannedilmesi üzerine kurtarma ekipleri teyakkuza geçmişti. Google’dan yapılan bir açıklamada Yeni Zelanda testlerinin rüzgar nedeniyle zor geçtiği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER