Teknoloji

Google Project Fi için davetiye zorunluluğunu kaldırdı

google project fi

Google Project Fi adını taşıyan hücresel erişim servisinin aktif olduğu tek ülke olan ABD’deki erişim kapsamını genişletiyor. Şirket, daha önce davetiyeyle kullanıcı kabul ettiği servisinin erişimini dileyen herkese açtı.

Project Fi, 2015’in nisan ayında faaliyete geçmişti. Şirket, söz konusu girişimle bazı telefonlarda Sprint ve T-Mobile’ın Wi-Fi ve kablosuz erişim imkanlarının en iyi birleşimini sunmayı amaçlamıştı. Google, söz konusu dağıtımla birlikte bir sanal ağ operatörüne dönüşmüş ve sadece Android işletim sisteminin geliştiricisi olmaktan çıkmıştı. Ancak bu süreçte Project Fi’ye sadece taleplere Google’ın onayı sonrasında dahil olunabilmişti.

Project Fi Ürün Müdürü Simon Arscott’un imzasıyla yayınlanan bir blog yazısı ise işleri değiştiriyor. Google, yeni dönemin başlangıcını kutlamak adına Project Fi’yi destekleyen LG üretimi Nexus 5X’i piyasa değerinin 150 dolar altına, 199 dolara sunuyor. Özel tekliften faydalanmak içinse, doğal olarak, Project Fi’ye abone olmak gerekiyor.

7 Nisana kadar geçerli olacak tekliften ABD’de yaşayan ve 18 yaşın üstünde olan kişiler faydalanabilecek. Aboneler kampanya kapsamında sadece bir adet LG Nexus 5X’e sahip olabilecek.

Standart kablosuz servislere kıyasla oldukça inovatif bir hizmet sunan Project Fi, kullanımın kolay takibine imkan vermesi ve başarılı müşteri desteğiyle ilk kullanıcılarından yüksek not almayı başarmıştı. Aylık 20 dolar karşılığında sınırsız arama ve mesajlaşma imkanı veren Project Fi, her 1 GB için kullanıcılardan 10 dolar alıyor. Şirket, geçtiğimiz aralık ayında sadece veri erişimi sağlayan SIM kartlarını kullanıma sokarak Project Fi’yi iPad’lere taşımıştı.

İLGİLİ HABERLER