Teknoloji

Google Project Ara telefonu düştüğünde parçalara ayrıldığı için gecikiyor

google-project-ara-spiral-2-prototip-150515-22

Eğer parçaları birbirinden ayrılıp değiştirilebilen sıra dışı bir telefon yapıyorsanız, o bütün parçaları her zaman bir arada tutmak için epey uğraşmanız gerekiyor. Google’ın Project Ara ekibinin planlarının gecikmesine de bu çaba yol açıyor gibi görünüyor.

Project Ara’nın dağıtımı için Porto Riko pilot bölge olarak seçilmişti ve ilk ürünler de yıl sonuna kadar bu ülkede satışa sunulacaktı. Ne var ki, bu haftanın başlarında Project Ara ile ilgili çıkış planlarının ertelendiği haberi geldi. Daha sonra anlaşıldı ki, mevcut model yere düştüğünde sağlam kalamıyormuş. Bu nedenle Ara ekibi “electropermanent” türü mıknatısların kullanımından vazgeçme kararı almış.

https://twitter.com/ProjectAra/status/634048152249634816

Bu durum Google’ın yeniden düşünmeye ve Project Ara modüllerini bir arada tutmak için yeni bir yol bulmaya ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Üstelik bu sefer mekanizmanın tipik düşmelerde sağlam kalmaya veya en azından normal bir telefonun sunduğu kadar sağlamlığı sunmaya ihtiyacı var.

Project Ara’nın yapımcıları modülleri birbirine tutturmak için eşsiz bir yöntemi test ettiklerini dile getiriyor, ancak bununla ilgili fazla bir ipucu vermiyor. Ancak ekibin yoğun şekilde çalıştığı ve ilk Project Ara telefonlarını, bu sefer yeni bir gecikme olmadan çıkarmayı hedefledikleri açık şekilde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER