Teknoloji

Project Ara’nın baş mühendisi Airbus’ın Silikon Vadisi ofisini yönetmek için Google’dan ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paul-eremenko-020615

Google’ın Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler (ATAP) ekibi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Google I/O 2015’te birbirinden ilginç çalışmalarını gözler önüne sermiş ve etkinliğin yıldızları arasına girmeyi başarmıştı. Projelerin iki yılın ardından gerçek bir işe dönüştürüldüğü veya sonlandırıldığı ATAP, Google içinde çalışılması zor birimlerden biri olarak nitelendiriliyor. ATAP’ın iki yılı dolduran işlerinden biri olan modüler akıllı telefon girişimi Project Ara’da da yola taze kanla devam edilmesine karar verildi.

Google’ın Project Ara’da yeni bir ekiple yürüme kararı almasının ardından, Project Ara’nın baş mühendisliğini yürüten Paul Eremenko’nun şirketle yollarını ayıracağı da resmiyet kazandı. Eremenko, havacılık devi Airbus’ın Silikon Vadisi’nde kurduğu inovasyon merkezinin yönetimini üstlenecek. Airbus, Silikon Vadisi’nde inovasyon merkezine ek olarak bir de yatırım fonu kuracak. Fonun yönetimini Tim Dombrowski yürütecek.

Silikon Vadisi’nin göbeğine kök salmaya çalışan tek büyük ulaştırma şirketi Airbus değil. Ford da Palo Alto’daki Araştırma ve İnovasyon Merkezi’ni geçtiğimiz günlerde faaliyete geçirmişti.

İLGİLİ HABERLER